Cervera acull la 1a concentració independentista a la demarcació de Lleida durant l’estat d’alarma

26/05/2020

Ho ha fet respectant les distàncies de seguretat i amb l'aprovació del Ministeri d'Interior

La plaça Major de Cervera ha estat l'escenari aquest dilluns de la primera concentració per la llibertat dels líders independentistes empresonats que se celebra a la demarcació de Lleida durant la Covid-19. L'acte, que ha estat organitzat per Segarra per la Independència i Òmnium Cultural, ha comptat amb una cinquantena de participants, el límit sol·licitat pels organitzadors al Ministeri d’Interior. Les persones s’han situat a dos metres de distància una de l’altra, una mesura que s’ha indicat al terra de la plaça amb unes espelmes.

Amb aquesta concentració, l’organització ha reprès l’activitat després de dos mesos aturats per la pandèmia, una situació que no ha acabat amb l’anhel d’independència dels seus membres. Així, aquesta és la 134a setmana després del confinament que el grup de Cervera surt al carrer per demanar llibertats.

Durant l’acte, s’ha fet un agraïment a les persones que treballen a primera línia contra el coronavirus. També s’ha dedicat un minut de silenci a les víctimes de la pandèmia i a les persones que passen per situacions difícils derivades d’aquesta crisi sanitària.

D’altra banda, s’ha llegit una carta que en Jordi Cuixart ha fet arribar a tots els membre d’Òmnium Cultural i en la qual insta a la gent a ocupar pacíficament els carrers. L’esdeveniment s’ha completat amb la lectura d’un manifest de l’Assemblea Nacional Catalana, on es relaten els fets passats al barri de Gràcia el 19 de maig, quan hi va haver una detenció arran d’una manifestació convocada per la CUP.

D'aquesta manera, des de l'organització s'assenyala la intenció de repetir cada dilluns la convocatòria sempre que ho permetin les administracions competents.

Noèlia Burgos