Cervera acumula un total de 171 casos positius de coronavirus

10/08/2020

Cervera acumula un total de 171 casos de coronavirus des de l'inici de la pandèmia, segons les últimes dades fetes públiques pel Departament de Salut. A data de 8 d'agost, s'han confirmat 39 casos actius. Respecte la darrera informació, amb dades del 4 d’agost, el nombre de casos positius actius ha baixat en 3. Segons l'alcalde de la capital de la Segarra, Joan Santacana, "no són molts, però trenca la tendència ascendent que havia començat a finals de juliol. Pel que fa a casos possibles, pendents de resultat de test, estem en la línia habitual dels darrers temps i n’hi ha pocs, 6 en aquest cas".

També hi ha certa estabilització en el creixement dels casos acumulats, que havia crescut sobtadament amb els brots detectats fa dues setmanes. El creixement torna a ser relativament baix: 5 casos en la darrera setmana. Aquesta dada contrasta fortament amb la de la setmana anterior que va ser de 29 casos.

Els casos possibles acumulats sí que han crescut molt: 162 des de finals de juliol, coincidint amb els testos massius aplicats a les dues residències de gent gran de Cervera.

Pel que fa a aquestes dues residències, cal destacar que ja es coneixen els resultats de les 90 proves fetes a les persones residents i treballadores de Mare Janer i han donat resultat negatiu en tots els casos. La residència, un cop passada la fase de confinament preventiu, torna a ser residència verda i el seu funcionament està totalment dins la normalitat, la normalitat que permet la Covid-19.

En el cas del centre Mare Güell, continua l’evolució favorable de les 13 persones afectades, 11 que hi resideixen i 2 que hi treballen. Com ja s’ha anat comentant, la simptomatologia vírica és lleu.

Aquesta setmana, el Departament de Salut de la Generalitat hi repetirà el test a persones residents i treballadores, com a mesura de precaució i per descartar la possibilitat que hi hagi hagut algun contagi més, malgrat sigui asimptomàtic. Si el resultat és negatiu, i amb l’evolució favorable de les persones afectades, ben aviat es podrà reprendre la vida habitual.

 

 

InfoLleida