Cervera celebra aquest cap de setamana una nova edició de la Fira del Pa

14/06/2018

Amb novetats com el concurs de panades i la degustació de la cervesa "El Bollo"

La Fira del Pa i el Cereal reunirà 40 estands al pati de la Universitat, dels quals 11 seran forns de pa, 15 de comerços de Cervera, tres de promoció turística de viles segarrenques com Guissona, Calaf i Santa Coloma de Queralt, i la resta de productes artesans.

Es consolida el canvi de data de la Fira, que l’any passat es va traslladar al juny perquè hi ha menys risc de pluja que al maig. També es consolida l’aposta per un producte definitori, el pa, amb el concurs al millor pa artesanal i innovador i el repartiment del tradicional pa de tempesta.

Les principals novetats seran un concurs de panades, organitzat amb el Gremi de Forners de les Terres de Lleida; el repartiment d’un miler de bosses de roba per guardar el pa; i la degustació de la cervesa “El Bolló” de Torrent Malt, que incorpora el pa de pagès en la seva elaboració.

Es repeteixen activitats que funcionen com la Gimcana del Galderic, que inclou 11 proves al centre de la ciutat; els tallers i els espais per als infants com el Petit Forner.

La setmana prèvia tenen lloc activitats diverses com la iniciativa “Ganes de Pa amb Tomàquet”, en què 11 restaurants ofereixen una llesca i beguda per 4 euros, el dijous 14.

Dimarts 12 va tenir lloc un taller de “montaditos”, a la cuina del Sindicat, amb la participació de 35 persones; i dimecres 13, una caminada teatralitzada per l’entorn, amb el títol “Camins de cereal”, amb uns trenta participants.

La Fira del Pa coincideix amb el Nomad Festival, la qual cosa permet completar un programa d’activitats i oferta gastronòmica totes les hores del dia al llarg del cap de setmana.

El Nomad Festival portarà a la plaça Universitat 10foodtrucks amb propostes gastronòmiques de qualitat, cuines del món que fusionen nous sabors. També presenta el Petit Nomad, que inclou un espai amb cars i patinets, i animació infantil. Oferirà actuacions de música en directe amb grups de versions comLovejoy, de rumba com  Dantuvi o cabaret amb Amanda Webs, que clourà el Festival el diumenge al vespre.