Cervera dedicarà un carrer a una dona condemnada per bruixeria al segle XVII

19/11/2021

Es tracta de Magdalena de Montclar

La Paeria de Cervera posarà en marxa un procés participatiu per dedicar un carrer o plaça a Magdalena de Montclar, que el 1617 va ser acusada i condemnada a mort per bruixeria. Segons l’alcalde, Joan Santacana, es tracta d’una iniciativa de la regidoria de Polítiques Feministes per retre homenatge a les dones acusades de bruixeria. Entre els segles XVII i XVIII ho van ser a Cervera un total de sis dones si bé només Magdalena de Montclar va ser executada per aquest motiu. La idea és homenatjar amb el nom de Magdalena de Montclar totes les dones acusades de bruixeria. Aquest any, tant l’Aquelarre com la Isagoge van estar dedicats a recordar les dones declarades bruixes.

D'altra banda, els alumnes de quart d’ESO de l’institut La Segarra han preparat un treball per denunciar la falta de noms de dones als carrers de la Segarra amb el lema Dones de la Segarra,carrers que no existeixen. També els Geganters de Cervera van retre fa anys homenatge a Magdalena de Montclar posant el seu nom a una de les gegantes de la ciutat.

Ara s’iniciarà un procés participatiu per explicar qui era Magdalena de Montclar i després es consultarà quina via pública ha de ser. Finalment, hi haurà una votació popular.
Xavier Santesmasses (SEGRE)