Cervera, epicentre de la cuina catalana

09/03/2018

El Sindicat de Cervera acollirà dilluns 12 de març un dels certàmens de més prestigi de la cuina de proximitat i de KM0

El proper dilluns 12 de març Cervera serà l’epicentre de la cuina catalana amb la celebració del Mercat de la Terra i l’entrega de plaques Slow Food Km0 als restaurants dels països catalans. La jornada transcorrerà al Sindicat des de les 10 del matí fins les 17h i comptarà amb més de 40 paradistes participants al mercat, degustacions, show cookings, un dinar amb menú degustació i, a les 12 del migdia, l’entrega de plaques als restaurants KM 0 amb Marc Ribas i Pep Palau com a presentadors de l'acte.

A continuació adjuntem la nota de premsa del certamen i els horaris de la jornada. Us hi esperem!

El projecte dels Restaurants Km0 de Slow Food neix fa anys de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura basada en els aliments bons, nets i justos. Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 160 països.

Aquest acte es planteja com un reconeixement als restaurants que participen en el projecte i també als productors locals, que són la peça clau del moviment Slow Food i gràcies als quals els restaurants km0 poden oferir una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen. Alhora, pretén ser també un espai per a la creació de xarxa entre restaurants, productors i totes aquelles persones sensibles amb la filosofia Slow Food.

La jornada s’iniciarà amb el ja habitual Mercat de la Terra, que estarà actiu des de les 10 del matí fins les 2 del migdia i que comptarà amb més de 40 petits productors vinculats al moviment Slow Food. Enguany, com a novetat, es realitzaran showcookings a càrrec de col·lectius de cuina de les Terres de Lleida (Noguera Cuina, la Xicoia i All Cuiners), paral·lelament a aquest mercat.

La presentació de l’acte del lliurament dels distintius als cuiners anirà a càrrec d’en Pep Palau, reconegut gastrònom i director del Fòrum Gastronòmic i en Marc Ribes, xef i presentador del programa Cuines.

Enguany farem la tercera entrega de cargols Slow Food a productors compromesos amb Slow Food. Tot seguit, els productors de les Terres de Lleida presents al Mercat de la Terra oferiran un vermut, que permetrà fer degustacions dels seus productes, ja siguin sols o bé combinats entre ells; alhora que es podrà escoltar un recital de Cançons de Tros.

A les dues del migdia es realitzarà el dinar Street Food, que consistirà en un menú degustació dissenyat i cuinat pels vuit restaurants del convivium d’Slow Food de les Terres de Lleida, oferint d’aquesta manera una proposta culinària que posa en valor el bo, net i just propi del moviment Slow Food.
Finalment, i per acabar la jornada de celebració, hi haurà un Concert de Corrandes amb Son Corrandes.

L’acte compta amb la col·laboració de la Paeria de Cervera, el Consell Comarcal de la Segarra i la Diputació de Lleida, i amb el suport organitzatiu de Raiels.


RESTAURANTS CATALANS KM0-SLOW FOOD 2018

Nota: els restaurants indicats amb l’asterisc (*), són els nous restaurants del 2018.

Balears :
Sílvia Anglada ES TAST DE NA SÍLVIA Ciutadella
Catalunya Central:
Carme Clotet NIU NOU Bagà
Ignasi Camps CA L’IGNASI Cantonigros
Marcel Cardona CAL FUSTER Serrateix

Empordà:
Carles Fabregó.ANTAVIANA Figueres
Damià Rafecas Martínez VICUS Pals
Martí Rosàs CA LA MARIA Llagostera
Òscar Bigas INTEGRAL Figueres
Quim Casellas CASAMAR Llafranc
Carme Picas. El Ginjoler. Sant Feliu de Guíxols*
Daniel Nieto MARÍTIM Tossa de Mar*
Iolanda Bustos LA CALÈNDULA Regencós*
Lola Puig CA LA LOLA Ullastret*

Garraf:
Francesc Rafecas LA NANSA Sitges

Lleida:
Aleix Aytes CAFÈ PESSETS Sort
David Peral ESPAI DE TAST MAS D'EROLES Adrall
Enric Millà EL DIEN Vallfogona de Balaguer
Mercè Camins CASA MERCÈ Fontdepou
Ramon Gaspà LO PONS Ponts
Sergi Ortiz L’ANTIC FORN Cervera
Jordi Poch LA BAULA ATENEU COOPERATIU Lleida*

Maresme :
Jordi Fontdeglòria LASAL DEL VARADOR Mataró
Luca Marongiu Gonzalo Rivière ELS GARROFERS Alella
País Català:
Aurélia Mari VIA DEL VI Perpinyà
Victoria Robinson. LA CUISINE-COMPTOIR. Collioure*

Pirineus:
Joan Luque EL CELLER DELS JOGLARS Montardit
Manel Jubete LA BORDA DEL RECTOR Incles Andorra

Tarraco:
David Amorós LOLA BISTRO Altafulla
Joan Amaré AMARÉ RESTAURANT Roquetes
Ramón Martí EL LLAGUT Tarragona
Vicent Guimera L'ANTIC MOLÍ Ulldecona
Xavier Fabra QUINTAFORCA Nulles
Davide Poso EQUILICUÀ. Valls*
Mercè Prado CASA GALLAU. Cambrils*
Montse Queralt MASPUBILLS RESTAURANT ECOLÒGIC. Vinyols i els Arcs*

Vallès:
Bouchra Bendach TARAMBANA Cardedeu
Ignasi Martínez EL BELLVER Tagamanent
Isaac Gómez CAPICUA Cerdanyola del Vallès
Jordi Bonet ESBIOESFERA Cardedeu
Josep Comas Porto EL JARDÍ Parets del Vallès
David Rius ARTESANAL Granollers*

Vázquez Montalbán BCN:
German Lérida EL FILETE RUSO Barcelona
Jordi Limón SOMORROSTRO Barcelona
Francesc Armengol CA N’ARMENGOL Sta Coloma de Gramanet
Jordi Limón REBELOT Barcelona
Gerard Sans EL MERCADER DE L´EIXAMPLE Barcelona
Sergio Gil BODEGA LA PENINSULAR Barcelona
Nabil Benhammou MONTIEL Barcelona

1 Menjador escolar
Marc Esteve ST PAUL'S SCHOOL


Infolleida