Cervera homenatja als qui han patit una pèrdua perinatal

01/11/2018

L’Espai Empremtes és la principal novetat de la Diada de Tots Sants i respon a la demanda dels qui han passat per aquesta mala experiència i no tenien on anar a recordar la seva pèrdua

La diada de Tots Sants al cementiri de Cervera s’ha acompanyat amb la inauguració d’un espai dedicat a les famílies que han patit la pèrdua d’un fill abans de que aquest arribés a néixer. La iniciativa respon a la demanda de diversos ciutadans i ciutadanes de la ciutat que malauradament han hagut de passar per aquesta situació i no tenien on anar a recordar la seva pèrdua. Aquesta nova zona del cementiri s’ha batejat amb el nom d’Espai Empremtes i consta d’una placa amb una inscripció, una olivera on hi pengen records dels familiars, i una petita zona enjardinada.

Una altra novetat del cementiri de Cervera és la màquina elevadora per introduir els fèretres als pisos més alts del recinte. Una inversió feta per la Paeria que es presenta amb l’objectiu de dignificar la cerimònia final d’enterrament i que dóna relleu al rudimentari sistema de bastides que s’utilitzava fins a dia d’avui.

La jornada a la capital de la Segarra s’ha complementat amb les tradicionals audicions dels alumnes del conservatori de música, una exposició sobre personalitats enterrades al cementiri de Cervera, que enguany s’ha dedicat al cineàsta Claudi Gómez, i un servei de Suport al Dol.

Albert Morales