Cervera recorda les més de 400 víctimes enterrades a la fosa comuna del cementiri

01/09/2018

Enguany es celebren 10 anys de la dignificació d’aquest espai del cementi on cada primer cap de setmana de setembre s’hi congreguen familiars i amics dels desapareguts

Emotiu acte al cementiri de Cervera amb la celebració del 10é aniversari de la dignificació de la fosa comuna de les víctimes de la guerra civil. Més de 400 civils i militars descansen en aquest espai de la capital de la Segarra, recuperat al setembre de 2008 i que, any rere any, rep el reconeixement de familiars i amics d’arreu de Catalunya.

Els treballs de recuperació i identificació corresponen a l’historiador segarrenc Jordi Oliva del Centre d’Història Contemporània de Catalunya qui ha permès que el cementiri de Cervera sigui un referent estatal pel que fa a la recuperació de la memòria històrica. En aquesta jornada, Oliva ha presentat un projecte de recopilació d’escrits dels familiars de les víctimes que veurà la llum a finals d’any.

Des de la Paeria també s’ha manifestat la voluntat de seguir celebrant aquesta jornada i de no oblidar mai un passat tan proper com el de la Guerra Civil.

Durant l’acte d’homenatge s’han succeït parlaments, llegides de poemes, audicions musicals i, finalment, un minut de silenci en record a les les víctimes.

Albert Morales