Cervera va acollir una de les sessions participatives del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran

11/06/2019

El Congrés Nacional de la Gent Gran (CNGG) va ser convocat per l’H. Sr. Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies a proposta i en el marc del Ple del Consell de la Gent Gran de Catalunya.

El 8è Congrés es troba en una fase de precongresual, és la fase participativa per recollir les aportacions de les persones grans d’arreu del territori. És per aquest motiu que l’acte era obert a tothom que vulgues debatre i aportar idees per fer accions a la comarca que fomentin l’activitat de la gent gran.

La fase precongressual es va projectar a la Sala Francesc Buireu, Cervera, i es van presentar dues ponències. “El present de les persones grans: drets i deures” i “ Les persones grans del futur; polítiques d’adaptació de la societat a l’envelliment”. En base aquests temes es fan uns qüestionaris que posteriorment es presentaran al Congrés. El Congrés es farà el dia 25 d’octubre al Món Sant Benet (Sant Fruitós del Bages), al qual només hi aniran els delegats.

Durant l’acte es van nomenar els delegats i delegades al Congrés per part de la Segarra com a representació de la comarca Els delegats es conviden als actes del congrés com a representants de les Entitats de les Persones Grans de cada comarca. Els delegats representants de la Segarra són Joan Mora de Cervera, Consol Closa d’Ivorra,  Josep M. Gabarró de Montoliu i suplent Mercè Sellès de Massoteres.   

A l’acte va assistir el President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, donant la benvinguda a l’acte acompanyat de Joan Santacana, delegat dels serveis territorials dels serveis socials a Lleida. A més de tècnics del Congrés on conduïen la part participativa de la sessió.

El Congrés Nacional respon sota el lema; “Tenim veu, decidim” amb el propòsit d’arribar a amplis consensos i acords amb referència als temes que afecten el país, i més concretament les persones grans. D’aquesta manera es compta amb la participació de tot el territori català per engegar polítiques reals per a la gent gran. A Cervera, concretament una trentena de persones va omplir la sala on es realitza la sessió participativa.

Infolleida