Cinc famílies es beneficien dels horts socials de Cervera

20/07/2018

El projecte l’impulsa la Paeria de Cervera i Càritas

Des de fa quatre anys, Càritas i la Paeria de Cervera posen a disposició de famílies amb necessitats econòmiques unes parcel·les on poden conrear els seus propis aliments. La iniciativa forma part del projecte dels horts socials i inclusius, una proposta en la qual hi participen un total de cinc famílies, amb l’ajuda i l’assessorament de tres voluntaris amb coneixements de cultiu.

Els participants d’aquest programa conreen tres terrenys de 100 m2 cadascun, cedits per tres veïns de Cervera. Una de les característiques d’aquests horts és que tota la producció és pels seus usuaris, tot i que també es destina una bona part al banc d’aliments de Cervera.

El projecte dels horts socials té com a objectiu la creació i la millora de la qualitat de vida de les persones més vulnerables, i el progrés equilibrat i sostenible de l’entorn. La participació en aquesta iniciativa és una garantia en la millora de l’estat d’ànim i de l’autoestima de les persones, i es considera com una opció terapèutica, educativa i ambiental.  

Francesc García