Clou el carnaval de Guissona amb mig miler de persones

04/03/2019

També es va dur a terme el concurs de truita de patates on hi van participar entitats i associacions de Guissona

El carnaval de Guissona va omplir el passat dissabte al matí, la plaça major de Guissona. Amb un dia ben solejat i de temperatura agradable, els nens i nenes van gaudir de l’espectacle infantil de carnaval “Interesterlar”, del grup Miscel·lània Teatre. A més de la truita de patates gegant a càrrec de l’associació gastronòmica de la Manduca, també es va dur a terme el concurs de truita de patates on hi van participar entitats i associacions de Guissona. La truita més original se la va emportar l’associació Melhfa. Com a millor presentació va guanyar Margeners, i la truita de la Manduca va ser la mes gustosa. Totes elles es van emportar un pernil de premi.

Els classificats al concurs de disfresses infantil van ser: amb el primer premi el Jaume, com a pilot de Fórmula 1; en segon lloc l’Eloi de Camaleó; i en tercer lloc el Joel, la Marina i el Daniel que anaven de Marshmello. També es va fer menció especial al Pere, que anava l’ovella.

Els premiats podran gaudir d’una entrada al Tibidabo, un berenar a una pastisseria/cafeteria local, i dues entrades per la  representació del cicle de teatre familiar al Centre catòlic, respectivament.

A la tarda, més de quatre-cents participants van animar els carrers de Guissona amb la rua de carnestoltes, enguany amb sis colles participants. La guanyadora de les quals van se els avis de la Fundació residencial, disfressats i animats amb cotxes de xoc i firaires! Aquesta comparsa podrà gaudir d’un xec de 500€. En segon lloc es van classificar els “Mims del Faus”, amb uns mims molt multitudinaris i elaborats, i en tercer lloc van quedar “Margeneeeeers”, un grup de la colla castellera dels Margeners disfressats de ramat d’ovelles que també portaven el pastor i el gos.

Com a comparses multitudinàries guanyadores van ser les escoles FEDAC i Ramon Estadella, dues de les AMPES de centres educatius de Guissona.

El grup “Urna urna!”, es va endur el premi a la comparsa més original, simulant un grup de troglodites i fent una performance de l’1 d’octubre de 2017.

Per cloure el Carnaval, el proper dimecres de cendra a la plaça Bisbe Benlloch de Guissona, el Rei Carnestoltes sortirà al balcó abans de la seva crema a la foguera, i seguidament es donarà pas a la Vella Quaresma i als 40 dies de dejuni. Els nens i nenes de P3, P4 i P5 dels centres educatius de la nostra vila passaran de forma aleatòria per la plaça Bisbe Benlloch a escoltar el conte de la Vella Quaresma i a arrencar una de les cames, donant a conèixer així aquesta tradició als més petits de la vila.

Per acabar la jornada de cloenda, la brigada oferirà un any més la sardinada popular, en la que es repartiran més 800 sardines, de forma gratuïta, entre tots els Guissonencs i Guissonenques.

Infolleida