Comença la campanya de vacunació contra la grip

23/10/2017

L’objectiu de la campanya d’enguany és potenciar la vacuna entre les dones embarassades, un dels col·lectius amb més risc

Aquest dilluns al matí els Centres d’Atenció Primària de Catalunya han començat la campanya de vacunació contra la grip, un virus que afecta entre el 5 i el 20% de la població i que en molts casos no se li dona la importància que li correspon. Al CAP de Cervera eren molts els pacients que esperaven el seu torn per rebre la vacuna, gairebé tots ells majors de 60 anys, una de les franges d’edat amb més risc davant aquesta malaltia. 

Un dels objectius de la campanya d’enguany és potenciar la vacunació en les dones embarassades ja que actualment només es vacuna el 3% d’aquest sector de la població, tot i ser també un dels col·lectius amb més risc. I es que la grip en les dones embarassades pot suposar un gran problema tant per elles com pels nadons. 

La campanya de vacunació contra la grip es farà de forma massiva durant dos mesos i després d’aquest període en consulta privada. A Cervera es calcula que es vacunin unes 3.000 persones entre octubre i desembre.   

Albert Morales