Comerciants de Cervera valoren els primers mesos de la zona per a vianants

09/05/2018

La valoració per part dels botiguers d’aquesta gran transformació és del tot variada. Mentre uns asseguren que els hi comportat pèrdues de clients, altres afirmen tot el contrari

A pocs mesos del primer aniversari de la conversió de zona transitable per vehicles a zona per a vianants que es fer al centre de Cervera, els comerciants dels carrers afectats fan balanç de com aquest canvi ha afectat els seus negocis. Una bona part dels botiguers assegura haver incrementat les seves vendes i afirmen que la zona per a vianants ha dinamitzat la ciutat donant-li un millor aspecte i permetent l’ampliació de varies terrasses.

Contràriament a la satisfacció d’aquests comerciants, molts altres mostren el seu descontentament amb aquesta nova zona. Segons diuen, els habitants de la ciutat no estan habituats a desplaçar-se caminant i des de que es va prohibir la circulació de vehicles han perdut molta clientela. Afegeixen també que el fet de que les places de pàrquing col·lindants al centre de Cervera siguin de zona blava accentuen encara més aquesta situació.

El còmput general en l’àmbit comercial d’aquesta gran transforació del cor de Cervera sembla ser que no agrada a tothom per igual i segueix sent motiu de conversa entre els habitants. A dia d’avui s’estan duent a terme més obres a l’Avinguda Catalunya que complementaran estèticament aquesta zona de la capital de la Segarra.

Albert Morales