Concurs Contrastos, un intercanvi cultural entre els joves de la comarca  

30/11/2017

Ja fa 12 anys que el Consell Comarcal organitza aquesta iniciativa amb l’objectiu de que els joves coneguin les cultures dels seus companys nouvinguts

Un any més, i ja en són 12, el Consell Comarcal de la Segarra ha dut a terme el Concurs Contrastos, una iniciativa dirigida a joves d’entre 12 i 20 anys de la comarca per tal de que coneguin les cultures dels seus companys nouvinguts. Els participants al Concurs Contrastos es presenten per parelles, amb el requisit de que cada membre sigui d’una nacionalitat diferent a la del seu company o companya. Durant uns dies conviuen junts, intercanviant experiències culturals per aprendre, entre altres coses, quines festes es celebren al país de l’altre membre de la parella, quins plats típics tenen o quina moneda utilitzen. En la final del concurs els participants han de demostrar què han aprés a través d’un vídeo i contestant les preguntes que els hi formula el jurat. 

La parella formada per la romanesa Madalina Marin i la italiana Patrizia Trudu va ser la guanyadora d’aquesta edició i van ser premiades amb un val de 75€ cada una. La segona i la tercera parella guanyadora també van rebre un premi de 50 i 25€. Des del Consell Comarcal es valora molt positivament la evolució que ha fet aquest concurs durant els seus 12 anys de vida. 

El Concurs Contrastos es promou des de les àrees de joventut, afers socials, família i immigració i enguany va comptar amb unes 20 parelles participants.

 

Albert Morales