Cultura sense gènere a la V Jornada de Dones Rurals a Cervera

25/11/2019

Dissabte 23 de novembre es va celebrar per cinquena vegada la jornada dedicada a les dones rurals a l’Auditori Municipal de Cervera, que es va omplir amb una seixantena de persones

La Jornada s'emmarca en les activitats organitzades en motiu del dia internacional de l'eliminació de les violències masclistes. Aquest any ha tingut com a punt central la cultura vista des d'una perspectiva sense gènere, posant en valor la figura de la dona en les empreses i entitats culturals. La Jornada es va obrir amb la xerrada "El llibre i la caixa dels somnis: la dona en el món de l'edició" a càrrec de M. Dolors Sàrries Farré qui va explicar la seva experiència com a directora d'Editorial Meteora. La taula rodona, moderada per la Museòloga i membre de l'equip de treball Museus i gènere, Carme Bergés Saurava, va estar formada per 7 dones inspiradores que van compartir la seva experiència personal i laboral en diversos àmbits culturals. La Jornada va comptar amb l'especial presència de la cantautora Lídia Pujol qui va oferir una actuació musical.

Per finalitzar la jornada es va fer una visita a la Casa Museu Duran i Santpere des d'una mirada de 
la casa en clau femenina. L'acte també va comptar amb la presència política del President del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch, el Paer en Cap de Cervera, Ramón Augé Gené i la Coordinadora de l'Institut Català de les Dones a Lleida, Carme Castelló Gistau qui van presentar la jornada.

En una altra línia de coses, aquest matí ha tingut lloc a la Plaça Joan Salat de Cervera la lectura del 
manifest unitari del Govern de la Generalitat per commemorar institucionalment la diada del 25 de Novembre per l'eradicació de la violència contra les dones. La Lectura ha anat a càrrec de les Conselleres Comarcals, Gemma Martínez i Montserrat Farrera, acompanyades del President del Consell Comarcal, com també de treballadors de la institució que també han llegit part del manifest. 
Infolleida