Curs d'empoderament per a dones immigrants a Guissona

27/04/2021

S'incideix en la violència masclista

Un total de 26 persones, la majoria dones immigrants, han iniciat recentment un curs d’empoderament a Guissona on es tracten temes com la societat catalana i el seu marc jurídic, el món laboral, la salut i la integritat física de la dona. Així mateix, es fa especial incidència en la violència masclista: les mutilacions genitals femenines i els matrimonis forçats, entre altres.

Les alumnes són d’origen molt divers: de Ucraïna, Guinea, Gàmbia, Senegal, Marroc, Mali i Cuba. Entre l’alumnat també hi ha 8 homes, la majoria dels quals són joves tutelats per la Generalitat que han arribat sols procedents de Gàmbia, Marroc i Ghana.

El curs, a càrrec del centre New School II de Tàrrega, s’imparteix a l’Espai Fassina de dilluns a dijous, de 9.15 a 12.00 hores. Té una durada de 3 mesos, 135 hores, 90 de les quals són de català.

El curs forma part del Servei de Primera Acollida del consistori i està organitzat per la Regidoria de Salut i Acció Social, amb col·laboració del Consell Comarcal de la Segarra. L’acció formativa ha rebut finançament de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, del Pacto de Estado contra la Violencia de Género i del Fons Social Europeu.

 

 

Redacció - SEGRE / Foto: Ajuntament de Guissona