Diverses comarques de Lleida demanen que el confinament sigui comarcal

17/11/2020

Algunes institucions insisteixen que "els pobles petits" no es poden comparar amb l'Àrea Metropolitana

Diversos òrgans comarcals del territori lleidatà s’han unit a la petició del president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, perquè el confinament municipal del cap de setmana sigui d'àmbit comarcal. Panadés creu que tindrà el “suport total” de les institucions comarcals perquè “tots els pobles petits es queden sense serveis bàsics”. Denuncia també el “greuge comparatiu” amb l'Àrea Metropolitana.

A Les Garrigues han aplaudit la proposta del Pla perquè és una comarca amb municipis que registren una densitat de població més aviat baixa.

El mateix passa a la Segarra, encara que el president, Francesc Lluch, apunta que aquest tipus de peticions s’han de debatre a les reunions setmanals del PROCICAT.

El president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, insisteix també que les mesures han de tenir el vistiplau del PROCICAT i que la proposta d’adaptar les mesures al territori “no és quelcom nou”.

Cal destacar que la segona etapa de l'esborrany del pla de desescalada que han preparat els departaments de Salut i Interior de la Generalitat ja preveu el confinament comarcal de cap de setmana.

Ariadna Guiu i Noèlia Burgos