El castell de les Pallargues recupera la balconada gòtica

23/10/2021

El frontal de la fortalesa segarrenca, de propietat particular, ha estat sotmès a una restauració que ha permès a la construcció medieval recuperar bona part el seu aspecte original

El castell de les Pallargues ha recuperat l’arcada gòtica, la més gran de Catalunya, amb una altura de tretze metres. Aquests treballs s’han prolongat més de sis mesos i han consistit també en la millora de la pedra i les cornises dels finestrals de la façana principal i la recuperació de la vista de les dos torres originals del castell situades a l’entrada de la fortificació. Les obres estan finançades en un 25 per cent a través dels fons Feder. El consistori ha millorat la il·luminació de la façana.


Sortir al balcó per sentir-se com autèntics senyors de l’edat mitjana. Aquesta és l’acció que s’ha recuperat al Castell de les Pallargues després dels treballs de recuperació de l’arcada gòtica, la més gran de Catalunya amb tretze metres. Les obres a la façana de la fortalesa segarrenca han servit per recuperar l’esplendor del castell, evitar la degradació del conjunt i resoldre els problemes de despreniment de pedres i de filtracions a la coberta. Concretament, han durat set mesos i han consistit també en la millora de la pedra i les cornises dels finestrals renaixentistes.

La restauració, que s’ha fet amb materials i tècniques tradicionals per mantenir l’autenticitat de l’edifici, han permès també la recuperació de l’accés original tapiat el 1804.

En total, les obres han suposat una inversió superior als 93.000 euros i s’han finançat en un 25% a través de fons Feder. El Castell, que va passar l’any 1908 a mans de la família Rovira, és visitable i ja ha rebut diversos premis per la decoració interior.

Xavier Santesmasses (SEGRE) | VÍDEO: Noèlia Burgos Domínguez