El Consell Comarcal acull la presentació "Catalunya, un país d’acollida, poble a poble"

19/02/2019

A Catalunya, actualment, les persones refugiades es concentren majoritàriament a Barcelona i la seva àrea metropolitana

El Consell va rebre la setmana passada la visita del secretari d’immigracions, Oriol Amorós. El motiu de la visita va ser presentar en un Consell d’Alcaldes el programa "Catalunya, un país d’acollida, poble a poble".

A Catalunya, actualment, les persones refugiades es concentren majoritàriament a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Per assolir un repartiment equilibrat de les persones refugiades pel conjunt del territori català i donar resposta a la voluntat manifesta d’acollir-les per part de les administracions locals i de la societat civil, cal engegar iniciatives i accions concretes orientades cap a l’aflorament i l’activació del conjunt dels recursos d’acollida en l’àmbit local comptant amb la implicació del màxim dels agents. L’acte celebrat pretén ser el punt de partida per tal de poder iniciar aquestes accions d’acollida en la comarca de la Segarra.

El senyor Amorós va ser rebut pel President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, on va signar el Llibre d’Honor del Consell. A més, també hi foren presents les conselleres comarcals de serveis socials, Rosa Ribas i Núria Magrans. I el Sr. Joan Santacana, director dels serveis territorials a Lleida del Departament de Treball,  Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

L’acte anava dirigit als diferents alcaldes i alcaldesses de la comarca per tal de conèixer els recursos d’acollida a la comarca i les futures actuacions que es projectaran des del servei d’immigració del Consell Comarcal.

El Consell Comarcal disposa d’una tècnica d’acollida que de forma coordinada amb els ajuntaments més petits de la comarca treballa per donar atenció a les persones que arriben al municipi. A Cervera i Guissona ja disposen d’un tècnic dins de l’ens local. El tècnic d’acollida un cop rep l’alta al padró, aquest l’entrevista per donar-li a conèixer els diferents recursos d’acollida, com per exemple, el circuit formatiu de cursos de català que es fan conjuntament amb el Consorci per la Normalització Lingüística, o bé, altres cursos sobre coneixements laborals i de la societat catalana. L’acollida en municipis petits de la comarca, en sis mesos, es poden haver realitzat unes 15 entrevistes mentre que a Guissona i Cervera, 15 entrevistes es fan en sols dues setmanes.

Infolleida