El Consell Comarcal destina un pressupost de més de 100 mil euros per a l’obra de la nova estació de tractament d’aigua potable a Verdú

19/02/2019

L’objectiu d’aquesta instal·lació es garantir la qualitat de l’aigua i resoldre els episodis d’enterboliment que es produïen

La nova Estació de Tractament d’Aigua Potable a Verdú, d’ara en endavant ETAP, s’executa amb la finalitat de tractar les aigües provinents del Canal d’Urgell, captades a Preixana, que serveixen per l’abastament de Verdú i de la Segarra a la Vall del Cercavins. L’objectiu d’aquesta instal·lació es garantir la qualitat de l’aigua i resoldre els episodis d’enterboliment que es produïen principalment en els períodes de tanques del Canal d’Urgell.

 La instal·lació d’aquesta ETAP s’ha previst d’executar en un edifici de nova construcció annex al dipòsit de regulació de Verdú.

 Segons el conveni signat, el pressupost de l’actuació puja a 275.577,32 € (IVA inclòs), es finançarà a partir de la Subvenció atorgada per l’ACA a l’ajuntament de Verdú de 103.785,70 €. Una partida de 54.973,40 € per part de l’Ajuntament de Verdú i, una altra del Consell Comarcal de la Segarra de 116.818,30 €.

 Una obra a tres bandes que tal com explica el Conseller Comarcal d’Aigües, Josep Llobet, beneficiarà a totes les parts, doncs al poder-se  compartir la part de cost no subvencionat  per l’ACA, entre l’Ajuntament de Verdú i el Consell Comarcal de la Segarra, abaratirà de forma important el pressupost  que haurien hagut de suportar aquestes administracions si l’haguessin afrontat de forma unilateral.

 Llobet afegeix que la bona entesa i excel·lent relació que sempre ha existit entre el Consell Comarcal de la Segarra i aquesta veïna població de l’Urgell , ha facilitat molt aquest acord tan beneficiós, sobre tot, per les poblacions del sud de la comarca.

 L’empresa adjudicatària és CASSA per un termini d’execució de 4 mesos. Els municipis de la Segarra que es serviran d’aquesta nova ETAP seran Cervera (La Cardosa), Granyena, Granyanella, Montoliu, Montornès, Plans de Sió (El Canós, L’Aranyó i Montcortès ) i Talavera.

Infolleida