El Consell Comarcal lliura el Premi Jove Emprenedoria a Sònia Esteve Fitó pel projecte de creació d’un Espai Coworking a Guissona

19/12/2018

El projecte Espai Local Coworking Guissona s'endú el premi Jove Emprenedoria.

El premi arriba a la 16a edició i s’organitza des de l’Oficina Jove del Consell Comarcal. Tot i que consta de 3 premis, enguany el tercer premi ha quedat desert i només s’han entregat els dos primers per part del Consell Comarcal de la Segarra i la Paeria de Cervera.

El primer premi, de 1.000€ ha estat per Sònia Esteve Fitó pel projecte de creació d’un Espai Coworking a Guissona, mentre que el segon premi de 800€ ha estat per Laura París Perelló pel projecte Sanudi, dedicat a la salut, nutrició i dietètica, situat a Cervera.

El projecte de la Sònia Esteve Fitó, es tracta de l’Espai Coworking Guissona Local que neix de la necessitat de cobrir la mancança d’espais de treball compartits a la comarca de la Segarra. L’espai de coworking va obrir portes el 14 de setembre d’enguany i el seu objectiu és incrementar les oportunitats d’ocupació al poble a partir de l’atracció i la recepció de professionals a Guissona. La Sònia explica que el projecte es basa en què diferents professionals de varis sectors, com autònoms, emprenedors i empresaris, comparteixen un espai de treball per desenvolupar els seus projectes laborals. Les infraestructures del local estan acondicionades de manera tècnica i estructural perquè cadascun dels professionals pugui dur a terme la seva pròpia activitat de negoci. Els coworkers gaudeixen d’entorns de treball professionals, de flexibilitat horària i de preus raonables.

El projecte SANUDI (salut, nutrició i dietètica) de la Laura París Perelló neix de la inquietud d’una nutricionista i dietista per exercir la seva professió amb l’objectiu de promocionar i divulgar una alimentació saludable en totes les etapes de la vida. Tal com explica la Laura, a causa dels canvis que la societat ha anat adquirint al llarg dels anys, les malalties que van en augment i que són del tot reduïbles a través d’una bona alimentació i d’unes pautes dietètiques-nutricionals adequades i adaptades és necessari la presència d’un professional en l’àmbit de l’alimentació en una ciutat tan gran com és Cervera. La idea principal és realitzar consultes de dietètica i nutrició en un despatx particular situat a l’avinguda Catalunya, 81, despatx 10 a Cervera. La posada en marxa d’aquest negoci ha estat a mitjans de novembre d’aquest mateix any. 

El lliurament va anar a càrrec del President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, i el conseller comarcal de Joventut, Jordi Porta. Els premis s’atorguen als projecte d’autoocupació més innovadors, potencials de creixement de negoci i generadors de llocs de treball a la comarca.

Consell Comarcal de la Segarra