El curs 2018-2019 del Projecte Avancem del Consell Comarcal posa el punt final amb una sortida al Parc Mas Duran de Cervera

18/06/2019

26 dones de diferents orígens: Marroc, Algèria, Senegal i Mali han participat aquest matí de la darrera sessió del projecte Avancem del Consell Comarcal. Han realitzat una sortida al Parc Mas Duran de Cervera on cadascuna ha cuinat plats típics de les seves respectives cuines i han celebrat la cloenda del curs amb els tècnics, polítics del Consell Comarcal i representants d’entitats participants al projecte. En el marc de la cloenda se’ls hi ha fet entrega d’un certificat d’assistència.

L’Avancem és un projecte d’intervenció grupal i formatiu, de tres anys de durada, adreçat a dones immigrades amb infants en edat escolar i amb dificultats en la comprensió de l’idioma. Té com a finalitat empoderar i potenciar la seva l’autonomia a través de la comunicació i el coneixement de l’entorn i capacitar-les com a interlocutores. El projecte es duu a terme per part de tècniques de l’àrea de serveis socials del Consell Comarcal de la Segarra, concretament dels serveis socials bàsics, el pla de ciutadania i immigració i l’oficina tècnica d’inclusió social. Els objectius són millorar en el coneixement del català i conèixer els recursos i serveis de l’entorn.

Per a la realització de les sessions es compta amb la col·laboració de professionals de la xarxa comarcal: del CAP, del Servei Educatiu de la Segarra, del Consell Comarcal de la Segarra, d’ajuntaments i d’entitats, etc. en relació a l’àmbit educatiu (funcionament dels centres educatius, comunicació amb els infants, etc.), de la salut (alimentació i higiene, odontologia, accions de prevenció, etc.), coneixement dels recursos de l’entorn (Ajuntament, biblioteca, centre cívic, etc.).

El projecte s’inicia el setembre de 2014 i té una durada de tres anys, és a dir, l’itinerari formatiu i compromís d’assistència al projecte per tant de les senyores és de 3 anys.  Aquest curs 2018-19, han estat 5 les senyores que finalitzen el seu itinerari formatiu al projecte Avancem.  A partir d’aquí, s’ha motivat a cadascuna d’elles a què es continuïn formant, ara sense l’empara del Projecte.

Infolleida