El Govern aprova 352 milions d’euros per al Segarra - Garrigues

18/09/2019

L’objectiu és garantir la continuïtat de les obres fins a la seva finalització

El Govern de la Generalitat destinarà 352 milions d’euros al Canal Segarra-Garrigues per garantir-ne la continuïtat fins a la seva finalització i el compliment de les mesures ambientals. Des de la Comunitat de Regants del Segarra-Garrigues s’han mostrat satisfets amb la notícia, i és que segons han manifestat, el canal travessa el seu moment més crític per falta de pressupost.  

Dels 352 milions d’euros, 35 es destinaran a mesures correctores i compensatòries d’impacte ambiental, mentre que la resta del pressupost anirà per actuacions de regadiu en altres zones. Es preveu que els diners es distribueixin fins al 2032, tot i que des de la Comunitat de Regants reivindiquen que s’inverteixi més durant els primers anys.  

Aquesta partida és la principal del Pla Economicofinancer d’Infraestructures de regadiu aprovat aquesta setmana per l’executiu. D’aquesta manera es vol apostar perquè els regants puguin assolir una millora integral en els regadius, tant des del punt de vista d’estalvi energètic, com d’eficiència en l’ús d’aigua.

Francesc García