El Mercat Romà de Guissona, símbol de l’antiga Iesso

21/07/2018

La festa ha tornat a transportar els carrers de la vila als de l’antiga ciutat romana

Entre legionaris, patricis i plebeus, Guissona ha viscut la 22a edició del seu Mercat Romà, una festa que recorda els orígens de la vila i que amb el pas dels anys s’ha convertit en tota una tradició. Al llarg de tot el dissabte, una seixantena d’artesans han ofert els seus productes pels carrers del centre de la població, carrers concorreguts pels veïns i veïnes de Guissona mudats amb les seves millors vestimentes romanes.

A més del mercat, el públic ha pogut gaudir de diversos espectacles com el de la lluita de gladiadors, el qual ha aplegat a centenars de persones a la plaça de l’Ajuntament, i les diverses demostracions de la tàctica militar. Una altra proposta amb molt bona acollida ha estat la pista romana, organitzada al Parc Arqueològic, amb proves d’agilitat i força.

Com és habitual, una dansa en honor al diví César i a Cleopatra tancarà el Mercat Romà, i donarà pas als excessos carnals amb la tradicional Bacanal, un sopar amenitzat amb música i amb l’espectacle protagonitzat per la mítica figura de Lucrecia.

Francesc García