Els alumnes de primaria s’apropen a les malalties mentals

29/01/2018

Des de fa quatre anys el centre de dia Josep Valls i la companyia InCiTe tracten algunes de les temàtiques més difícils de la tercera edat

Els alumnes de les escoles de primària de Cervera han compartit espai amb alguns dels veïns més vulnerables de la ciutat. Ha estat a l’Auditori, on la companyia Institut, Ciència i Teatre, he dut a terme la conferència teatralitzada «A la recerca dels records oblidats», una representació pensada per atansar l’alzheimer i altres malalties mentals al sector més jove de la societat i eliminar pors i dubtes en cas de que aquestes malalties afectin algun dels seus familiars.

No és la primera vegada que la companyia Institut, Ciència i Teatre visita la capital de la Segarra, sinó que ho porta fent els últims quatre anys gràcies a la organització dels membres del Centre de Dia Josep Valls. Així doncs, al llarg d’aquestes representacions, aquests dos actors han estat capaços d’explicar alguns dels conceptes científics més complexos a través de metàfores, jocs teatrals, disfresses i simpàtics diàlegs. La temàtica però, no sempre va dirigida als alumnes de primària, sinó que cada any es busca un públic diferent per poder arribar a conscienciar a tothom de les situacions per les que passen moltes persones de la tercera edat.

Les conferències teatralitzades d’Institut, Ciència i Teatre van néixer al 2013 gràcies a la fusió de científics, actors i directors. En aquests cinc anys han passat per desenes d’escenaris d’arreu d’Espanya, fent consciència de l’Alzheimer, la sexualitat o el Parkinson.



 

Albert Morales