Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes a la Segarra per estafar asseguradores

25/04/2019

Van presentar el mateix informe mèdic per simular una fractura a la mà i cobrar l’assegurança

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres tres homes, dos veïns de Cervera, de 37 i 31 anys, i nacionalitat egípcia, i un veí de Guissona, de 31 anys, i nacionalitat romanesa, com a presumptes autors dels delictes d'estafa i falsificació documental.

Les detencions són resultat d’una investigació oberta fa 8 mesos arran una denúncia del representant d'una empresa d'assegurances per una presumpta estafa comesa per quatre veïns de la comarca. Segons els documents aportats pel denunciant, els autors haurien cobrat fraudulentament una indemnització al patir una suposada fractura d'escafoides.

Entre el setembre del 2017 i el maig del 2018 els assegurats van presentar els corresponents informes mèdics per justificar les seves lesions. Aquests documents va resultar que eren idèntics amb les úniques diferències dels noms i la data de la lesió.

Els investigadors, un cop confirmades les còpies, van recercar els registres de les assistències sanitàries pròpies d'aquesta lesió en els centres de salut de la comarca i en l'hospital de referència amb resultat nul.

Paral·lelament van comprovar que hi havia relació directa entre ells ja que en el moment dels fets tots eren treballadors de la mateixa empresa. Un cop conegut això els agents van constatar que tampoc els constava baixes laborals en els períodes de les suposades lesions.

L'import total de l'estafa sumaria 40.000 €, diners que van ser disposats pels beneficiaris.

Per aquests motius els mossos van detenir ahir tres homes com a presumptes autors dels delictes d'estafa i falsificació documental. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

En el decurs de la investigació els agents van detectar mitja dotzena més de sinistres declarats pels detinguts en altres companyies d'assegurances, sumant un import total de 36.595 €, que es posaran en coneixement de les empreses per poder auditar els expedients.

Els detinguts van passar ahir a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.

Infolleida