Famílies de Cervera se senten enganyades pel Departament d’Educació

27/06/2018

L’anterior Director dels Serveis Territorials va atendre les peticions dels pares i mares afectats per les preinscripcions, però el nou Director ho ha desestimat

Indignació entre tretze famílies de Cervera amb el Departament d’Ensenyament i el criteri d’assignació en les matricules preescolars. Aquests pares i mares ja es van mobilitzar el passat mes de maig per demanar que la segona línia de P-3 del curs vinent fos atorgada a l’escola Mossèn Josep Arques i no al Jaume Balmes, ja que malgrat que legalment fos el Jaume Balmes qui hauria de tenir la línia el proper curs, són moltes més les famílies que l’any vinent volien anar a l’altre centre.

Les protestes van ser escoltades per l’aleshores Director dels Serveis Territorials de Lleida, Miquel Àngel Cullerés, qui finalment va accedir a assignar la segona línia de P-3 a l’Escola Mossèn Josep Arques. La sorpresa ha arribat amb el canvi de govern a la Generalitat i l’entrada al càrrec de Carles Vega als Serveis Territorials que després d’estudiar la situació cerverina, ha acabat desestimant el criteri del seu antecessor i finalment atorga la segona línia a l’escola Jaume Balmes. Els pares afectats asseguren que s’ha jugat amb ells i es senten enganyats i disgustats.

El procés de matriculació oficial acaba precisament aquest dimecres 27 de juny i al portal web de la Generalitat no s’especifica on hauran d’anar, finalment, els tretze cerverins afectats. Algunes de les famílies ja han comunicat que si no poden anar al centre que demanen, portaran els fills a alguna població veïna ja que no contemplen l’opció d’anar a l’altra escola de Cervera.

Albert Morales