Feliços de viure a Guissona

03/04/2019

Del resultat de l’enquesta elaborada per l’alumnat de l’INS FEDAC Guissona se n’extreu que els guissonencs i guissonenques s’identifiquen amb la nostra vila i es senten feliços vivint-hi

L'alumnat de diversitat de l’institut de la FEDAC de Guissona, ha elaborat una enquesta amb 8 preguntes per conèixer l'opinió de les persones que viuen a Guissona sobre diferents temes d'interès.

Els estudiants han sortit pels carrers de la vila i han realitzat les enquestes amb l'objectiu de millorar la comunicació oral en llengua catalana, interaccionant i integrant-se amb la vida social i amb les persones del municipi.

Els escolars, nouvinguts a Catalunya, valoren positivament la iniciativa impulsada pel centre, i creuen que és una bona manera per aprendre a parlar català.

S’han realitzat 318 enquestes, 68 han estat realitzades per l’alumnat i 250 han estat rebudes per xarxes socials. Un 74,5% dels enquestats han estat dones i la majoria entre 31 i 65 anys.

Després de fer l’estudi dels resultats de les enquestes, els alumnes de diversitat les han presentat a l’Alcalde de Guissona, entre els temes que han sorgit, cal destacar que els enquestats consideren que el problema més greu del municipi és la neteja, amb un 51,8%, seguit de l’incivisme. Als guissonencs però, també els preocupa la comunicació, la integració, la inseguretat, el transport públic i l’oci.

Els participants a l’enquesta consideren que es podria millorar l’oferta d’oci, turística i comercial i que calen millores en els parcs i zones verdes, així com adaptar voreres i millorar l’asfalt dels carrers.

Pel que fa al nivell d’identificació amb el municipi, els enquestats es senten molt ben identificats amb Guissona, es troben orgullosos del seu patrimoni, de la seva història, de la cultura popular i de les entitats. Estan més o menys contents amb la festa major (tot i que proposen més activitats nocturnes, infantils i de cultura popular) i sobretot, de l’enquesta se n’extreu que, la població de Guissona és sent feliç vivint-hi.

Infolleida