Finalitza la dotzena edició del Curs d’Arqueologia “Ciutat romana de Iesso” de Guissona

16/07/2018

S’amplia l’espai excavat de les termes de la ciutat romana de Iesso

Guissona ha donat per finalitzada una altra edició del curs d’arqueologia “Ciutat Romana de Iesso”, una iniciativa que organitzen la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Ajuntament de Guissona i el Museu de Guissona Eduard Camps.

Aquesta edició del curs ha comptat amb un total de 14 participants, procedents de diferents universitats catalanes i també espanyoles. Els alumnes han treballat distribuïts en dos espais del jaciment arqueològic de Guissona sota les indicacions dels professors de la UAB.

Per una banda, un grup d’estudiants ha treballat a l’espai situat entre la muralla nord de la ciutat i l’edifici extramurs ubicat al costat. Aquesta intervenció ha servit per entendre com es fonamentava la muralla de la ciutat, la qual s’assenta sobre els nivells naturals que varien segons el pendent del terreny.

D’altra banda, també s’ha treballat a l’espai de les termes de Iesso, concretament al sector on s’hi troba el caldarium (bany calent) i els forns. L’objectiu de la intervenció ha estat precisar la cronologia de les diferents fases constructives de les termes, trobant-ne fins a tres diferents. A més, s’ha obert un nou espai a continuació del caldarium on s’ha pogut identificar més piletes de pedra que permetien la circulació d’aire calent al subsòl i els paviments de l’espai.

Diverses activitats com conferències, visites comentades i sortides arqueològiques han completat el curs.

Infolleida