Guissona, a punt de Festa Major

12/08/2019

La festa major de Guissona se celebrarà del 5 al 8 de setembre

Entre el 5 i el 8 de setembre tindrà lloc la Festa Major de Guissona, una festa Major en un model ja consolidat amb les sardanes, el teatre, el concert de La Maravella i els balls de tarda, encarats a la població adulta; les activitats infantils (infables, jocs gegants, contes i animació infantil) pels petits i les nits joves amb l’Itinerant Festival, grups de versions i alguns grups de música pròpia, a més del cinquè correbars i el correfoc i el Nomad Festival a la zona esportiva els dies 6, 7 i 8 de setembre, ja per quart any consecutiu i amb activitats i propostes pròpies durant totes les tardes-nit.

Tot això, acompanyat d’altres activitats sorgides de les entitats com són la tarda castellera promoguda pels Margeners de Guissona, el dia 7 de setembre; la vuitena trobada de Gegants, amb la participació de deu colles convidades, organitzada pels Geganters de Guissona, el diumenge 8 de setembre i d’altres com la tradicional tirada de bitlles del Casal de la Gent Gran, el futbol de Festa Major de la UE Guissona i la tirada al plat del Camp de Tir de Les Pletes,  a càrrec de la Societat de Caçadors de Guissona i Comarca.

Una festa major continuista de la que enguany en destaquem la DISCO PER XICS de Fadunito, que tindrà lloc el divendres a les 6 de la tarda, una proposta innovadora, una gran festa familiar amb pantalles led, audiovisuals, ... on s’hi barreja ball i teatre. L’altra proposta destacada és la que tindrà lloc la nit dedissabte, 7, una nit en la que gaudiran especialment els amants de la música folk, en primer lloc amb l’actuació de ROBA ESTESA, un grup de música en clau femenina que fusiona les músiques urbanes i festives amb la instrumentació i melodies folk, seguit d’EBRI NIGHT, que centra els seus concerts en l’ús d’instruments tradicionals i les veus populars que han sonat des de fa segles pels carrers de la Catalunya folklòrica.

Prèviament a la Festa Major, l’Ajuntament de Guissona, engegarà una campanya que s’iniciarà en el marc del Mercat Setmanal del dijous 22 d'agost, en la que es pretén recollir l’opinió de vilatans i vilatanes sobre la Festa Major.

Aquesta proposta es portarà a terme mitjançant una enquesta que els vilatans podran emplenar als comerços de la vila i dipositar-la dins del tuper democràtic – recuperat de Junts per Guissona i utilitzat durant la campanya electoral – també podran fer arribar les valoracions per consulta directa al Mercat Setmanal (els dies 22 i 29 d’agost i 5 de setembre) o en l’enquesta accessible des de la web de l’Ajuntament i des de les xarxes socials. Dels resultats obtinguts i de cara a la Festa Major 2020 es definirà el nou model de Festa Major, amb l’objectiu de definir una festa al gust de tota la població de la nostra vila.

Infolleida