Guissona clou la seva Festa Major

10/09/2019

Des del passat dijous i fins diumenge ha tingut lloc un ample programa d'activitats per a tots els públics

Guissona ha celebrat aquest cap de setmana la seva Festa Major amb mig centenar de propostes d’oci i cultura on han arribat tots els públics.

Aquest any la festa va començar dijous amb els concerts dels grups Lasta Sanco i Pink Goats, dues formacions molt conegudes al municipi. Els deejays més esperats van arribar divendres. Marsal Ventura i Blanca Ross van venir a Guissona per segon any consecutiu gràcies a una votació popular. Dissabte, Roba Estesa i Ebri Knight van ser els protagonistes de la nit amb els concerts que van oferir a la zona esportiva. 

Els humoristes Quim Morales i  Xavier Pérez, coneguts pel programa “La segona hora” de RAC 1 també van participar de la Festa Major de Guissona portant el sue espectacle fins a la plaça Bisbe Benlloch. 

Un espai molt aclmat per la població va ser l’espai Nomad, que va repetir amb èxit per tercer any consecutiu, portant foodtrucks, música en directe i activitats infantils de divendres a diumenge a la Rambla dels Segadors.

Els gegants i capgrossos tampoc hi van faltar. Els més esperats pels més petits, van sortir a la cercavila inaugural i a la VII Trobada de gegants, on van participar una desena de colles vingudes d’arreu de Catalunya. Per la seva part, els Kuartos ’94 van preparar el vermut al campanar, un clàssic entre els actes de la Festa Major.

Per la seva part, el Margeners i les seves colles convidades (els Castellers de Badalona; els Xiquets de Reus i els Castellers de Lleida) van fer una gran actuació a la plaça Major, que va omplir-se d’espectadors per veure aquestes grans torres humanes.

D'altra banda, el conjunt arqueològic va oferir visites guiades gratuïtes i va obrir les portes del museu i el parc arqueològic per tal que els més curiosos poguessin conèixer el passat de Guissona. A més, es va inaugurar l’exposició “Un tresor submergit” i van presentar les peces recuperades del fons del pou situat al costat de l'hostal de Iesso.

Entre altres actes, també va tenir lloc el bateig dels pavellons municipals, que van ser nomenats “11 de setembre” i “1 d’octubre”.

No va faltar el correfoc de Festa Major a càrrec de les Forces diabòliques de Sanaüja, la missa solemne, el Correbars organitzat pels joves de la vila, activitats infantis, balls de tarda, i el gran i esperat concert de l’orquestra Maravella que com cada any, va omplir el pavelló poliesportiu municipal.

Infolleida