Guissona torna al temps de Juli Cèsar amb el 23è Mercat Romà

21/07/2019

L’emperador és el protagonista de l’edició d’enguany

Escortat pel seu seguici de legionaris, Juli César ha recorregut aquest dissabte els carrers de Guissona fins a trobar-se amb la seva estimada Clepoatra. La població ha fet un viatge en el temps fins a l’antiga Iesso per celebrar un any més una de les festes més arrelades, el Mercat Romà. Precisament, aquest any la celebració ha estat dedicada a la figura del César i al final de la república.

Al llarg de tot el dia els carrers de Guissona s’han omplert de patricis i plebeus que han pogut gaudir d’activitats com les lluites de gladiadors, les cercaviles o les mostres d’oficis antics. Les parades del Mercat Romà també han atret una gran afluència de públic. I és que aquesta activitat nascuda del poble és una de les propostes més esperades de l’estiu pels guissonencs i guissonenques.

El Mercat Romà i la Bacanal, celebrada dissabte al vespre, han posat punt final a la Setmana Romana de Iesso. Durant els darrers dies han tingut lloc els anomenats “capvespres” amb activitats culturals com representacions teatrals, cine i música.

Francesc García