Guissona, un exemple a seguir en l’organització de l’acollida de refugiats ucraïnesos

23/03/2022

Des de Guissona, es continua treballant de valent en el dispositiu d’acollida a les persones refugiades que arriben d’Ucraïna

Guissona s’ha convertit en un exemple a seguir en l’organització a l’hora d’acollir els refugiats ucraïnesos. Ja són 210 les persones que han arribat al municipi fugint d’Ucraïna, entre les quals hi ha 120 adults i 90 menors que s’acullen en 94 unitats familiars. Són dades que canvien cada dia, perquè l’arribada de refugiats al municipi és un degoteig constant, però de moment, l’ajuntament compta amb més de 100 espais on s’hi podrien allotjar.

Tots els veïns i veïnes de Guissona s’han involucrat completament en l’ajuda humanitària als nouvinguts. Sobretot, ho han fet els que tenen arrels ucraïneses amb l’objectiu de normalitzar el dia a dia dels seus conciutadans.

Cal destacar que aquests dies, estan sortint autocars des de Guissona fins a la Comissaria Provincial de Lleida de la Policia Nacional perquè totes aquestes persones puguin tramitar el document de protecció temporal.

J. CAMBRAY, N. SIRVENT I N. BURGOS