Jornades d’Orientació a la Formació Professional a Cervera

14/02/2018

Pretenen ser un punt de trobada entre l’alumnat dels diferents cicles formatius de l’Institut la Segarra i permetre’ls interactuar en activitats professionals

L’institut La Segarra, amb la col·laboració de la Paeria de Cervera, mitjançant el Centre d’Empreses Innovadores (CEI), organitza la 1a Jornada d’Orientació a l’FP, els dies 14 i 15 de febrer. El paer en cap, Ramon Royes, ha inaugurat les jornades, el dimecres 14 de febrer, juntament amb el director de l’institut La Segarra, Ramon Mateu.

Les jornades pretenen ser un punt de trobada entre l’alumnat dels diferents cicles formatius de l’Institut la Segarra i permetre’ls interactuar en activitats professionals i, a la vegada, una oportunitat per reforçar les seves competències. Donen l’oportunitat a uns 80 alumnes dels cicles formatius de participar en tallers pràctics a càrrec de professionals de prestigi en el món de l’orientació com David Jorba (Tècniques comunicatives: com parlar en públic), Anna Campos Tàs (Connecta amb la teva passió i converteix-la en professió), Àngels Revenga Mur (Gestió emocional: clau de l’èxit personal i professional) i Rubén Rossell (Treball en equip).

L’entorn de canvi en què estem immersos porta que tant els treballadors com els futurs professionals hagin de desenvolupar un seguit de competències per reeixir laboralment. L’empresa demana cada vegada més professionals resolutius que tinguin habilitats transversals com: capacitat de comunicació, iniciativa i presa de decisions, capacitat de treballar en equip, disponibilitat d’aprenentatge, responsabilitat, resolució de problemes i creativitat, adaptació, lideratge i saber treballar amb pressió. Totes aquestes competències s’han de saber desenvolupar en tots els entorns de treball i en la Formació Professional es treballa tant en les pràctiques laborals com en els diferents mòduls professionals.
Paeria de Cervera