La Fundació Bofill premia l’Institut Antoni Torroja

02/07/2018

L'únic centre escollit i premiat de la demarcació de Lleida

Dissabte 30 de juny, membres de l’Equip Impulsor de l’Institut Antoni Torroja de Cervera van rebre de mans de la bibliotecària Júlia Baena, especialista en literatura juvenil i membre del Jurat, un segon premi de la Crida de la #Biblio(r)evolució de la Fundació Bofill pel projecte de promoció de la lectura @noemfacis_spoiler.

Periòdicament la Fundació planteja reptes per la millora educativa articulats en les Crides; en el cas de la Biblio(r)evolució trenta centres seleccionats de tot Catalunya en una fase prèvia repensaven els usos de la biblioteca escolar i proposaven solucions innovadores i col·laboratives adaptades al seu context educatiu.

La proposta del Torroja, únic centre de la demarcació de Lleida participant,  proposa compartir l’experiència lectora a través de les xarxes socials i convida els joves a esdevenir prescriptors, per la qual cosa des de la Biblioteca Escolar de l’institut s’ha creat el compte d’Instagram @noemfacis_spoiler des d’on els estudiants podran recomanar les seves lectures. El Jurat també ha destacat com a punts forts del projecte la conversa literària i la col·laboració entre la biblioteca pública i la biblioteca escolar.

Des del Grup Impulsor, format per alumnat, AMPA, la bibliotecària escolar i docents, volem agrair el suport del Claustre de professors, la col·laboració de l’alumnat, especialment de 1r i 2n d’ESO que han participat en la prova pilot, i molt especialment l’assessorament i la mentoria de la Biblioteca Comarcal Josep Finestres. Al setembre hi continuem treballant perquè reivindiquem també entre els drets del lector descrits per Daniel Pennac, el dret a què recomanin un bon llibre a tots els joves!

Infolleida