La neu torna amb força a la Segarra

20/03/2018

A hores d’ara no hi ha cap afectació a la comarca, tot i que a primera hora del matí s’han suspès algunes línies de transport escolar i s’ha prohibit la circulació de vehicles de gran tonatge

Segona gran nevada en menys d’un mes a la Segarra. La comarca s’ha despertat novament de blanc gairebé en la seva totalitat deixant gruixos de fins a 16 cm a Cervera i arribant prop dels 30 en municipis de quotes més altes com Montoliu. Els ajuntaments han activat el pla neu cat i les màquines llevaneu han treballat des de ben entrada la matinada per garantir una circulació segura arreu de la comarca. Tot i així, des del Consell Comarcal, s’ha decidit suspendre les línies de transport escolar als instituts de Cervera i Guissona, afectant així a uns 180 alumnes. No s’ha suspès però, el transport als centres d’educació primària, només una línia provinent de Montoliu i, tot i que el volum d’alumnes a les escoles no hagi estat l’habitual, s’ha pogut desenvolupar una jornada sense incidents.

Per altra banda, fins a les 8 am s’ha prohibit la circulació de vehicles de gran tonatge fent que alguns camioners hagin hagut de romandre unes hores a la Panadella, tal i com va passar en les últimes nevades. A hores d’ara a la Segarra no hi ha cap carretera tallada i es pot circular amb total normalitat.

Albert Morales