La Paeria aprova un protocol de prevenció de la mutilació genital femenina a Cervera

04/10/2019

Actualment a Cervera hi ha 244 dones provinents de països que practiquen mutilació genital femenina

La Taula Local per prevenir la mutilació genital femenina ha elaborat un protocol d'actuació adreçat a professionals dels àmbits socials, sanitaris, de l'educació i dels cossos de seguretat de Cervera, que es va aprovar al Ple de la Paeria del 26 de setembre.

El protocol concreta les directrius a seguir per poder detectar i intervenir adequadament en aquestes situacions i evitar que succeeixin nous casos. Preveu la detecció de les nenes de població de risc per part dels serveis sanitaris del CAP, les escoles o les llars d'infants; proporcionar informació i educació sanitària a les famílies; i la signatura d'un manifest de conformitat mitjançant el qual el pare i la mare es comprometen a no practicar la mutilació a les filles.

Actualment a Cervera hi ha 244 dones provinents de països que practiquen mutilació genital femenina, 13 nenes actualment reagrupades i 93 nenes de 0 a 16 anys empadronades a Cervera amb nacionalitat de països que la practiquen.

El protocol s'ha elaborat per prevenir aquesta problemàtica a Cervera i de la bona entesa i col·laboració entre els professionals que treballen al municipi i que formen part de la Taula Local per prevenir la mutilació.

La Taula Local de Cervera, creada l'any 2018, està integrada per representants dels centres educatius i la llar d'infants; dels serveis de pediatria, llevadora i treballadors socials del CAP; tècniques municipals i comarcals d'Educació, Immigració i Atenció a les Dones; del cos de Mossos d'Esquadra; de l'Institut Català de la Dona; de la unitat contra la violència envers les dones de la Subdelegació del Govern a Lleida; i de les comunitats d'origen.

La mutilació genital femenina (MGF) és reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans de les dones i les nenes, i és alhora una de les màximes manifestacions de violència masclista. La seva pràctica reflecteix una desigualtat de gènere i constitueix una forma extrema de discriminació de les dones. És practicada majoritàriament en menors i és també una violació dels drets de l'infant.
Infolleida