La Paeria de Cervera consensua mesures contra el coronavirus i una moratòria dels tributs locals

27/03/2020

Un decret estableix una moratòria en tots els tributs, taxes i quotes de la Paeria i els seus organismes autònoms i en el pagament de la zona blava fins que s’hagi acabat la situació de confinament

Dijous 26 de març es va reunir, de manera telemàtica, la Comissió Informativa de la Paeria, integrada per representants de tots els grups municipals del Consistori.
En la reunió es van exposar les mesures que s’estan prenent a Cervera per prevenir l’expansió del coronavirus, unes mesures en les quals estan treballant de manera conjunta tots els paers del Consistori.

Des de l’inici de la pandèmia s’han fet tres reunions de manera telemàtica: una amb els tretze regidors del Conservatori, el divendres 20; la Junta de Govern Local, dimarts 24; i la Comissió Informativa, dijous 26 de març. La setmana que ve, dimarts 31, es torna a reunir la Junta de Govern.

Mesures preses
  • Facilitar el teletreball del personal de la Paeria, suprimir l’atenció presencial i potenciar l’atenció telèfonica, amb l’horari de 8 a 14 hores, i els tràmits per la Seu electrónica.
  • Continuar les tasques del personal que es dedica als manteniments i neteja, i potenciar el suport a persones amb dificultats de mobilitat i en la distribució del material preventiu al CAP, les residències, els pobles…
  • Suspensió d’activitats i tancament d’instal·lacions municipals.
  • Suspensió de les obres municipals a l’exterior i d’obres particulars a prop dels centres sanitaris i geriàtrics. No es donen llicències d’obra nova si no és per una emergència.
  • Tancament dels brolladors i les fonts públiques.
  • Potenciar la comunicació amb la ciutadania. Implantació de l’app eBando.
  • Adhesió al Manifest #Aturemelcovid19 de les associacions municipalistes de Catalunya,

Mesures econòmiques
Cal destacar que en la Comissió Informativa també es van consensuar els decrets amb mesures econòmiques que ha signat el paer en cap, Ramon Augé, aquest divendres.
Un decret estableix una moratòria en tots els tributs, taxes i quotes de la Paeria i els seus organismes autònoms i en el pagament de la zona blava fins que s’hagi acabat la situació de confinament.

Altres dos decrets estableixen la necessària suspensió temporal dels contractes amb Llop Gestió pel servei de la piscina coberta i l’altre amb l’empresa Urbalux per l’obra de canvis de les lluminàries per llums leds a Cervera. En tots dos, s’especifica que segons els decrets les empreses no poden ni acomiadar ni aplicar una ERTO al seu personal vinculat al servei o obra de Cervera.
Infolleida