L'Aquelarre de Cervera desplega foc i música al Festival Cruïlla de Barcelona

14/07/2018

És la primera vegada en més de quatre dècades que els elements tradicionals de la festa surten de la capital de la Segarra per oferir, a l’avançada, un tast del que serà el XLI Aquelarre, que se celebrarà a Cervera del 24 al 26 d’agost

Grans bèsties que s’obren pas entre el foc i la música trepidant de la percussió que anuncia que alguna cosa està a punt de passar. Foc, música en directe, estructures gegants, cultura popular i bruixes. L’Aquelarre de Cervera ha desplegat, la nit d’aquest divendres, tots els seus signes d’identitat al festival Cruïlla de Barcelona, amb un muntatge únic i especialment pensar per a l’ocasió, amb més de 150 actors de diferents entitats cerverines que han donat vida i ànima a aquest espectacle dirigit pel mateix responsable artístic de l’Aquelarre, Albert Parra.

Els Diables de Cervera Carranquers, Band Tokades, Bombollers, Gegants de Cervera, Grepp Teatre i Sound de Secà, entitats implicades en la festa de l’Aquelarre, han estat les encarregades de donar el tret de sortida a aquesta explosió de cultura popular, un mes i mig abans del que és habitual. Ho han fet amb un muntatge amb música en directe del cerverí  Xesco Grau. Una peça anomenada “Foqueral”, que va ser composta  l’any 1999 per l’espectacle de l’Aquelarre, i que en aquesta ocasió ha estat interpretada pels músics Manel Pedrós, Carles Montfort i Dídac Prat, i per la resta d’entitats de percussió de Cervera.

L’espectacle és un tast del que es podrà veure a la XLI edició de l’Aquelarre, que se celebrarà del 24 al 26 d’agost a Cervera. Aquesta ha estat la primera vegada en més de 40 anys que la festa ha sortit de la capital de la Segarra per mostrar-se al públic de la capital catalana i és, sens dubte, l’acció de promoció de més impacte que la Regidoria de l’Aquelarre de Cervera s’ha plantejat amb l’objectiu d’internacionalitzar els valors i la singularitat d’aquesta festa que ja ha esdevingut un referent en el calendari festiu popular català.

Infolleida