Les bruixes inauguren la 45a Isagoge

19/09/2021

La companyia Alea Teatre va obrir les portes la nit de divendres als espectacles de la 45a edició de la Isagoge, preludi de les festes locals de Cervera. Ho va fer amb l'escenificació 'Inferno', creada expressament per a a ocasió i que recorda l'últim assassinat d'una dona a Catalunya acusada de bruixeria. Es tracta de Teresa Guàrdia, La Baquiol, que a prinicipis del segle XIX va ser cremada en una foguera a Biosca sense intervenir judici. En la línia d'aquesta edició de la Isagoge, l'obra pretén denunciar les dones que van ser injustament acusades de bruixeria i sacrificades. L'escenificació va tenir lloc al Fossar davant d'uns 200 espectadors.

A la tarda, la inauguració de la Isagoge va ser a càrrec de la historiadora de Sanaüja Maria Garganté i l'historiador Pau Castell, que van pronunciar una conferència sobre la cacera bruixes a Catalunya i en concret sobre el cas de La Baquiol de Biosca.

Avui dissabte a la nit al Casal s'escenificarà el monòleg '200.000 dones' d'Anna Tamayo, que recorda les dones que van ser acusades a Catalunya i assassinades per bruixeria.

La Isagoge preveu fins divendres que ve un total de 19 activitats culturals.
Xavier Santesmasses (SEGRE)