Les obres del Segarra-Garrigues descobreixen una necròpoli medieval

06/06/2017

És la troballa més important que s’ha fet durant les obres del Segarra-Garrigues, després del Dolmen de Seròs

Les obres del canal Segarra-Garrigues, han destapat, al seu pas per Torrefeta i Florejacs, una necròpoli medieval amb restes del finals del segle XII fins a mitjans del XIV. La troballa s’ubica al costat de l’església Romànica de Santa Maria de Teuladells i si bé es creia que es tractava d’un cementiri reduït de la comunitat monacal, ha resultat ser una necròpoli molt més complexa. 

Setze dels esquelets que s’han trobat a les tombes ja han estat portats a un laboratori per ser estudiats amb detall. La troballa es va produir durant les obres d’instal·lació de la xarxa terciària de reg del canal i, fins el moment, s’han detectat 3 fases diferents en la necròpoli a l’espera de confirmar-ne una quarta.

Des dels Serveis Territorials de Cultura, així com des de l’alcaldia de Torrefeta i Florejacs, destaquen la importància d’aquest descobriment, ja que més enllà del seu valor arqueològic, ajudarà a conèixer com s’organitzava la població medieval en aquesta zona, quins patrons d’enterrament seguien o quines dietes duien a terme.

Albert Morales