Manifest dels centres escolars de Cervera contra el tancament de la biblioteca durant l'estiu

30/06/2018

El centres afirmen, entre altres motius, que és un servei completament necessari pels alumnes que han d'estudiar pel setembre 

"Des dels centres educatius de Cervera i la Segarra volem expressar el nostre malestar i volem fer sentir la nostra queixa pel tancament de la biblioteca durant l’estiu, del 30 de juliol fins al 17 d’agost. És incomprensible que un equipament cultural públic com la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera que a més té una forta incidència com a element de cohesió social no pugui prestar el servei que ofereix habitualment per manca de personal.

És sabut per tothom que a l’estiu molts usuaris aprofiten per dedicar més temps a la lectura, per compartir lectures amb els més petits..., a banda dels alumnes que fan ús de la biblioteca com a sala d’estudi per preparar matèries per al setembre. Així mateix, hi ha usuaris que hi acudeixen diàriament per llegir la premsa a la secció d’hemeroteca. No és menyspreable el volum d’usuaris que fa ús del servei d’Internet perquè no en té a casa seva. I tampoc podem oblidar els estudiants de batxillerat que realitzen  el Treball de Recerca o estudiants universitaris que treballen en crèdits de la seva carrera.

Aquesta situació de precarietat és especialment preocupant quan aquest any ja s’ha reduït l’horari de la biblioteca en dues ocasions. Preguntem a la Paeria de Cervera i al Consell Comarcal de la Segarra, entitats de les quals depèn la biblioteca, si “aquesta política cultural” afectarà les activitats que realitza la biblioteca amb els escolars de Cervera i la comarca. I convidem els gestors responsables a revisar les prioritats pressupostàries i els ajustos horaris en funció de l’impacte de les entitats sobre la ciutadania.

Per tot això, reivindiquem la dotació necessària perquè la Biblioteca Comarcal Josep Finestres perquè pugui oferir els seus serveis als usuaris amb normalitat."

Infolleida