Més de 200 motoristes faran un rodada per la Republica des de Cervera fins les trinxeres de Balaguer

05/09/2019

Organizada per l’entitat Sikarra Motards en el marc de la primera Festa de la República que veurà activitats culturals i lúdiques

Sikarra Motards, entitat formada per prop de 40 motoristes que tenen en comú la defensa de la Segarra històrica i la República catalana, organitzaran el dissabte 14 de setembre una rodada des de la Universitat de Cervera fins a les trinxeres del Merengue de Balaguer. Segons una responsable del grup, Imma Burgos, l’itinerari és obert i s’espera la participació d’uns 200 motoristes d’arreu de Catalunya.

La rodada s’emmarca dins la primera edició de la Festa de la República que organitza aquest col·lectiu. A més del recorregut en moto, que tindrà lloc a partir de les 9 del matí, preveu també tota una diada d’activitats als patis de la Universitat de Cervera. El muntatge presenta actuacions musicals com la de Santi Arisa, els grups de versions Travelin Band o TOC, i D’j com Germans Berenguer. També és previst que hi hagin actuacions de circ, teatre i una cercavila en el marc de la Isagoge de Cervera. Les activitats es perllongaran fins a les 5 de la matinada, per aquest motiu, Sikarra Motards ha previst un espai d’acampada al càmping municipal pels que hi vulguin fer nit.

La diada proposa també un dinar i un sopar popular a la mateixa Universitat pels que cal inscriure’s abans del 7 de setembre. Els ingressos que s’obtinguin es destinaran a la caixa de solidaritat contra les agressions de l’Estat. Cal dir que el grup ja destina tots els diners que obté del seu merchandising a causes solidàries.

El grup Sikarra Motards es va fundar a Cervera fa un parell d’anys i pren el nom de la moneda del segle III a.C. on apareix per primera vegada el topònim Segarra. La moneda es pot veure al Museu Comarcal de Cervera i va ser trobada als Prats de Rei. El 2011 la van adquirir en una subhasta el Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot. El grup organitza sortides setmanals i està present en totes les reivindicacions independentistes que es fan al país.    

Infolleida