Més de 30 escoles lleidatanes d'educació primària participen en el concurs ‘Explora i Alimenta’ d’Alessa

04/06/2019

La iniciativa persegueix promoure de forma lúdica l'alimentació equilibrada, variada i sana entre els més petits, acostant-los a la gastronomia local i als productes de proximitat

Alessa, especialitzada en serveis en l’espai de menjador tant en l’àmbit de l'alimentació com en l’educatiu, ha posat en marxa aquest any escolar 2018-2019 el primer concurs ‘Explora i Alimenta’ entre les escoles dels set consells comarcals de Lleida que gestiona. En total han participat 35 escoles, pertanyents als Consells Comarcals del Segrià, Segarra, Pla d'Urgell, Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça.

Aquesta iniciativa, que neix del projecte educatiu d’Alessa sota el mateix nom, persegueix impulsar de forma lúdica l'alimentació sana, variada i equilibrada entre els més petits, acostant-los a la gastronomia local i als productes frescos i de proximitat. En aquest sentit, Alessa ha reptat als nens i nenes a deixar volar la seva imaginació a l'hora del menjador i crear una manualitat amb material reciclable com una cançó o un conte, al voltant d'una de les següents tres temàtiques: productes de la granja, del mar o de la terra.

En paraules del representant d’Alessa: “Amb aquest concurs perseguim inculcar a nens i nenes hàbits d'alimentació saludables a través del consum de productes locals, així com reforçar la tasca que realitzen els monitors en el menjador, oferint aquests productes i valors en els nostres menús”. I afegeix: “és un projecte educatiu que reafirma el nostre compromís pel territori i que s'emmarca també en el nostre interès d'impulsar el concepte de producció integrada, un sistema que assegura a llarg termini una agricultura sostenible i que vetlla per la protecció del medi ambient i per la productivitat agrícola”.

El concurs ‘Explora i Alimenta’ ha lliurat el premi al treball més original, al més sostenible i ha triat a un únic guanyador de cada Consell Comarcal, en un acte que s'ha realitzat recentment en el saló d'actes de la Diputació de Lleida. La cita ha comptat amb l'assistència de Xavier Rivera, gerent d’Alessa Lleida, i de diverses autoritats locals com els següents presidents dels Consells Comarcals: María José Invernón (CC Segrià); Xavier Casoliva (CC Segarra); Joan Trull (CC Pla d'Urgell); Salvador Bonjoch (CC Urgell); Constantí Aranda (CC Pallars Jussà); Carles L. Isus (CC Pallars Sobirà); i Josep Lluís Farrero (CC Alta Ribagorça).

Infolleida