Nou conveni del Consell Comarcal de la Segarra amb ASPID per assessorar els emprenedors

28/04/2021

L’any passat es van crear a la comarca una desena d’empreses a través d'aquest servei

El Consell Comarcal de la Segarra renova el conveni amb ASPID per l’assessorament a les persones emprenedores que vulguin obrir una empresa. A través d’aquest conveni les actuacions i accions que es porten a terme s’orienten a donar suport i acompanyament a les persones emprenedores, oferint l’assessorament necessari, i també a la promoció i divulgació de l’emprenedoria a la Segarra.

ASPID (Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida), en el marc de la seva Àrea Tècnica d’Inserció Laboral, compta amb els Serveis d’Autoocupació i Emprenedoria “Incorpora” amb el suport de la Fundació La Caixa. Ells mateixos, ofereixen suport i acompanyament a les persones emprenedores en el procés de creació de la seva pròpia empresa, prestant assessorament perquè puguin consolidar la seva activitat econòmica tot integrant bones pràctiques de responsabilitat social empresarial.

Aquest servei que s’ofereix des del Consell Comarcal no comporta cap cost i per a l’emprenedor/a consta de l’assessorament i acompanyament individualitzat orientat a  la confecció del pla d’empresa i anàlisis de viabilitat amb la corresponent emissió del certificat de viabilitat, l’assessorament en la recerca de finançament i suport en els primers passos d’inici de l’activitat.

L’any passat es van crear a la comarca una desena d’empreses amb l’assessorament d’ASPID i es van fer una vintena d’atencions per assessorament.

El President del Consell Comarcal, Francesc Lluch, ha explicat que donat que en aquest moment el Consell no disposa, mitjançant la seva àrea de Promoció Econòmica, d´un servei propi que ofereixi aquest assessorament a persones emprenedores, es renova el conveni de col·laboració sense prestació econòmica.

Per part d’ASPID ha estat Bibiana Bendicho, presidenta de l’Associació qui ha formalitzat la signatura. Ha destacat que és clau la necessitat d’unir esforços, i portar a terme, conjuntament, accions i projectes adreçats a millorar els nivells d’ocupabilitat així com formatius de les de persones.

Per a desenvolupar totes aquestes accions classificades, ASPID cedeix professionals de l’àmbit social i d’empresa  que desenvoluparan aquestes accions a la Segarra. Per la qual cosa, les demandes i atencions es fan a la seu del Consell Comarcal. Es pot demanar hora al telèfon del Consell, 973531300.

InfoLleida