Pares de Cervera lamenten les dificultats per accedir als centres educatius

08/02/2018

Es veuen obligats a pujar el cotxet a braços al llarg d’una quarantena d’escales o a haver de fer una gran volta per arribar al centre de la ciutat. L’ajuntament busca solucions

A dalt d’aquestes escales, un col·legi de primària. A baix, una llar d’infants. Dos centres escolars molt propers però, a la vegada, molt separats, i es què aquesta comunicació entre les dues escoles no resulta gens útil pels pares amb un fill a cada centre. Tot i la proximitat entre els dos recintes, els pares amb cotxets es veuen obligats a triar entre pujar i baixar el cotxets a plom per les escales, o haver de fer una llarga volta per arribar al centre de la ciutat. A aquesta segona opció se li afegeixen altres inconvenients, com el fet d’haver de circular pel mig de la carretera a causa de la falta de voreres en algun d’aquests trams.

Des de l’ajuntament afirmen ser conscients d’aquesta situació i vetllen per trobar-hi una solució. Malgrat això és difícil respondre a algunes de les demandes dels pares com la construcció d’una rampa, impossible pel gran desnivell d’aquesta zona, o la instal·lació d’unes escales mecàniques, econòmicament inviables.

De moment, la brigada municipal de Cervera està duent a terme obres de millora i restauració en aquestes escales per facilitar-ne la mobilitat i l’accés als centres. Les actuacions consisteixen en la reparació de les esquerdes i forats de les escales, una nova vorera a la zona superior i l’adequació dels escocells centrals.

Albert Morales