Preocupació als municipis petits de la Segarra per la manca de socorristes

11/05/2022

Els requisits són molt alts i reduixen el nombre de persones que poden fer aquestes tasques

El canvi de normativa de socorristes dificulta la contractació de professionals per a les piscines d'estiu. I és que molts ajuntaments no han pogut recórrer als treballadors que feien servir cada any perquè no tenen la titulació homologada. Ara, se'ls demana una formació de Grau Mitjà en salvament en espais naturals o bé un certificat de professionalitat. Un requisit que minva la quantitat de persones que poden fer aquestes tasques. En pobles petits com als Plans de Sió, l'any passat estaven a una setmana d'obrir les piscines quan encara no tenien socorrista. Una preocupació que es trasllada a aquest any.

Trobar socorristes per la temporada d'estiu s'està convertint en una preocupació a pobles petits com per exemple, de la Segarra. El canvi de normativa i l'augment d'exigències en la titulació està limitant el nombre de professionals que poden exercir aquest treball. Un problema que ve agreujat des de ja fa tres anys, i que en municipis com als Plans de Sió, fa que augmenti la incertesa per saber quan i si podran obrir les piscines d'estiu.

Una problemàtica que no s'experimenta a Cervera, la capital de la comarca, perquè els gestors de la piscina coberta s'encarreguen també de la temporada d'estiu.

Són molt pocs els socorristes disponibles i a moltes comarques encara no han pogut contractar-los.

Noèlia Burgos Domínguez