Presentació de "Els llops ja no viuen als boscos"

20/04/2017

L’acte va tenir lloc a la sala Sant Joan de Cervera i va comptar amb la participació de la directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès que va dur a terme la presentació literària; el regidor de cultura de la Paeria de Cervera i els consellers comarcals de cultura Ramon Armengol i de Serveis Socials, Salut i Igualtat Núria Magrans.

Teresa Saborit (Gurb, 1984). Fins el 2015 havia combinat la seva passió per les lletres amb l’economia, moment en què va decidir fer un canvi radical de vida per dedicar-se a la literatura a temps complet. Escriptora, narradora oral, especialista en gamificació de projectes literaris i conductora de tallers de creació literària. Membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i fundadora i dinamitzadora de VullEscriure.cat, web pel foment de la creació literària en català. Autora de varis llibres, la trobareu al seu blog “La llibreta vermella”.

Els set relats de “Els llops ja no viuen als boscos”, narrats en primera persona, donen veu a tots aquells infants que callen quan un “llop” els ataca, que no diuen res perquè creuen que és normal, que s’amaguen perquè els avergonyeix la idea que algú pugui descobrir el seu malson.

En aquesta ocasió s’ha comptat amb la participació de l’Àrea de Serveis Socials, Salut i Igualtat del Consell Comarcal de la Segarra que ha posat de relleu que el que s’explica en els set contes és una realitat amb la que treballa el Departament d’Atenció a la Infància del CCS.

L’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, la Regidoria de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Manuel de Pedrolo són les tres entitats organitzadores de 7lletres. El premi literari i més coses iniciativa, que des de l’any 2006, homenatja la figura i l’obra de l’escriptor Manuel de Pedrolo, altres escriptors de la Segarra i la literatura catalana en general.

El premi té una dotació econòmica de 7000€ i l’edició del llibre és a càrrec de Pagès Editors. A més de les entitats organitzadores hi col·laboren les entitats públiques Institut d’Estudis Ilerdencs i Institució de les Lletres Catalanes. També compta amb la col·laboració d’empreses privades com Prefabricats Pujol, Grup Segre i 1Minut.

Les activitats de la 12a edició de 7lletres s’iniciaran el 20 de maig al castell de Concabella. El tema d’aquest any és 7lletres negres i estan programades varies activitats a diferents poblacions de la Segarra.

Consell Comarcal Segarra