Projecte per soterrar la via del tren de Cervera

29/11/2018

El pont d’accés al polígon industrial i el pas a nivell del Carrer Victòria serien els punts més afectats i millorarien la comunicació entre la part nord i sud de la ciutat

La Paeria de Cervera ha engegat els tràmits de planificació per al soterrament d’un dels trams de la via del tren que passa pel centre urbà del municipi. Una actuació que transformaria radicalment la ciutat en termes de comunicació, practicitat i imatge i amb el que es resoldrien algunes queixes ciutadanes com són l’accés al polígon industrial a través del pont de l’Avinguda del Prat de la Riba o el pas a nivell del Carrer Victòria.

El projecte és de moment una proposta i la seva viabilitat dependrà del cost de les actuacions. Per aquest motiu es contemplen tres possibles escenaris, un que soterraria 1,5km de via, un altre que afectaria 990 metres i un tercer de 780 metres. El Paer en Cap Ramon Royes s’ha reunit a Madrid aquesta setmana amb el numero dos del Ministeri de Foment per rebre un pressupost en les pròximes setmanes que posarà de manifest l’abast i les possibilitats d’aquesta gran obra de la capital de la Segarra.

Tot i ser una iniciativa de l’actual equip de govern de la Paeria de Cervera, aquest projecte no es veuria materialitzat fins els propers dos mandats i es duria a terme amb fons propis del consistori i ajuts de les principals institucions catalanes, espanyoles i europees.

Albert Morales