Represa del projecte ‘Avancem’ de la Segarra amb un curs d’alfabetització del català

28/10/2020

Es tracta d’una iniciativa que pretén integrar les persones a través d’una intervenció grupal per evitar les situacions d’aïllament social a causa de la manca de domini de la llengua

El Consell Comarcal de la Segarra ha reprès aquesta setmana el projecte ‘Avancem’, una iniciativa que pretén augmentar la competència comunicativa en llengua catalana i fomentar l’autonomia personal dels participants. El projecte, que s’havia vist interromput per la pandèmia, es reinicia amb un curs de català bàsic de 45 hores que s’allargarà fins al gener i que s’imparteix a la Sala de Plens de l’ens comarcal.

Actualment, el curs compta amb 9 participants i està adreçat a persones amb infants en edat escolar que presenten o que podrien presentar aïllament social a causa de la manca del domini de l’idioma.

Està previst que al llarg del projecte es realitzin seguiments individualitzats i sessions grupals de coneixement de l'entorn, tot emmarcat dins el model de participació i d’intercanvi cultural.

Impartit per l’Associació INTEGRA que treballa per la inclusió dels col·lectius en risc, el crus rep el finançament del Fons Social Europeu i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat.

Noèlia Burgos