Reunió de seguiment del Pla de Paisatge de Cervera

30/10/2018

Dijous 25 d’octubre va tenir lloc una nova reunió de seguiment de les 52 accions que preveu la Carta de Paisatge al municipi de Cervera.

A la reunió de seguiment es van repassar accions executades com la reparació de trams degradats a la muralla, la millora de l’accessibilitat a la zona del castell, la remodelació de l’enjardinament del passeig Balmes, la revitalització del parc Mas Duran, la plantada d’arbres i la construcció d’una zona de descans al parc del Bosquet, la millora de voreres i paviments de la via pública, entre d’altres… 

Es va destacar que la setmana cultural Isagoge, al setembre, es va dedicar a difondre el paisatge de Cervera i la mobilitat sostenible, amb activitats com sortides de descoberta de l’entorn, una pedalada en família i una taula rodona. 

La reunió del Pla de Paisatge va tenir lloc a la Paeria de Cervera, amb l’assistència del paer en cap, Ramon Royes; el regidor de Cultura i Patrimoni, Jaume Rossich; el primer tinent d’alcalde, Joan Prat; el regidor d’Eficiència Energètica, Antonio Delgado; els regidors Ramon Armengol i Núria Regí, i representats d’entitats compromeses amb el medi ambient com el Grup de Defensa del Medi Natural de la Segarra i l’associació de regants del reg Major. 

La intenció de la Paeria de Cervera és actualitzar la Carta del Paisatge, que va entrar en vigor l’any 2015, amb noves actuacions. Es preveu l’elaboració d’una Guia de bones pràctiques agràries, unes ordenances municipals de gestió del paisatge rural, la implementació de mesures de mobilitat sostenible a la ciutat i un nou pla de millora de voreres.

 

Paeria de Cervera